u-ssha-zatrymaly-pakystantsia-za-pidozroiu-u-zmovi-vbyty-amerykanskoho-polityka-ymovirno-trampa

У США затримали пакистанця за підозрою у змові вбити американського політика, ймовірно, Трампа

 • 26044 переглядiв

46-річний Асіф Мерчант заарештований у США за підозрою в організації змови з метою вбивства американських політиків, включаючи Дональда Трампа. Суд відправив підозрюваного під варту без права застави.

У США затримали пакистанця, який ймовірно був пов'язаний з Іраном, якого звинувачують у спробі вбивства американських політиків. Експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких він розглядав як можливу ціль. Про це у середу, 7 серпня, повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, 46-річний Асіф Мерчант організував змову з метою вбивства невідомого політика чи посадовців уряду США на американській території. Згідно з кримінальним позовом, Мерчант, провівши деякий час в Ірані, у квітні вирушив до США з Пакистану і зв'язався з людиною, яка, на його думку, могла допомогти йому в змові.

Зазначається, що експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких Мерчант розглядав як можливу ціль. Інший співрозмовник агентства сказав, що немає жодних доказів того, що план пакистанця мав якесь відношення до замаху минулого місяця в Батлері, штат Пенсильванія.

У МЗС Пакистану повідомили, що контактують з офіційними особами США щодо цієї справи і чекають на подальші подробиці. Місія Ірану при ООН заявила, що "не отримувала жодних повідомлень щодо цього питання від уряду США".

Суд відправив Мерчанта під варту без права внесення застави, заявивши, що він становить "серйозну" загрозу для США і може втекти.

Трамп анонсував інтерв'ю з Ілоном Маском 12 серпня07.08.24, 04:19

Популярні

Новини по темі

Hugo Boss продала свій бізнес у Росії компанії 'Стокман'

 • 32252 переглядiв

Трамп анонсував інтерв'ю з Ілоном Маском 12 серпня

 • 16547 переглядiв

Держдеп США пообіцяв Ізраїлю захист у разі нападу

 • 32412 переглядiв