ukenru
u-servisi-diya-zyavlyatsya-novi-vidi-covid-sertifikativ

У сервісі "Дія" з'являться нові види COVID-сертифікатів

 • 26359 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В онлайн-сервісі державних послуг “Дія” наразі тестують нові види цифрових COVID-сертифікатів. Йдеться про документ з результатом ПЛР-тестування та цифрові сертифікати для людей, які перехворіли на COVID-19. Про це розповів перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми вже поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати для ПЛР-тестування, такий сертифікат також з’явиться у "Дії“. Він буде дійсний 72 години, як і результат тесту. Також розпочинаємо фактично тестування COVID-сертифікатів для тих, хто перехворів та одужав від COVID-19. Такі сертифікати також з’являться в "Дії”, — розповів Вискуб.

Деталі

За його словами, в Україні найближчим часом будуть дійсні фактично всі три види сертифікатів, які зараз є на рівні ЄС.

Це сертифікати вакцинації від COVID-19, щодо тесту та одужання від коронавірусу.

Доповнення

СOVID-сертифікат — це документ у мобільному додатку “Дія”, що підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусної хвороби.

Європейський Союз 20 серпня офіційно визнав, що українські сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 у додатку “Дія” відповідають європейським.

Українські Національні Новини

Суспільство