u-radi-khochut-pobachiti-rishennya-amku-po-kaufmanu-i-yogo-sigaretnoyi-monopoliyi-v-ukrayini

У Раді хочуть побачити рішення АМКУ по Кауфману і його сигаретної монополії в Україні

 • 21763 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Фірма одеського бізнесмена Бориса Кауфмана "Тедіс Україна" контролює до 90% оптової дистрибуції тютюнових виробів. АМКУ прийняв кілька рішень по монополії Кауфмана, але показувати народним депутатам їх відмовляється. Про це УНН заявив народний депутат Олександр Качура.

Цитата:

"Не надається інформація народним депутатам Антимонопольним комітетом, в частині щодо того, коли визнавалася незаконною змова "Тедіс Україна" з декількома виробниками монополістами України тютюнових виробів", - пояснив нардеп.

Деталі

Качура додає, що у відповідь приходять лише відписки, хоча факт наявності цієї самої монополії на ринку оптової дистрибуції сигарет був встановлений самим АМКУ в 2016 році.

"АМКУ тоді видав компанії рекомендації та виписав штраф 432 млн грн. Штраф "Тедіс" повністю виплатив тільки в 2020 році, але рекомендацій АМКУ не виконав до сих пір. Відповідно 17 березня 2021 року за невиконання рекомендацій був оштрафований ще раз у цій же справі - на 274,2 млн грн. Саме цей документ повністю я і просив мені надати. Те, що "Тедіс Україна" є монополією - це загальновідомий встановлений антикорупційними організаціями факт", - заявив Качура.

Доповнення

Одеські ЗМІ стверджують, що Кауфман "спонсорує" мера Одеси Геннадія Труханова. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ схвалила китайську вакцину Sinovac від COVID-19

     • 16183 переглядiв

    Мер Одеси Труханов провалив кожну четверту обіцянку

     • 69034 переглядiв

    ООС: зафіксовано три обстріли українських позицій

     • 14582 переглядiв

    В Україну знов завезли імпортну курятину з сальмонелою

     • 22302 переглядiв