u-poverkhnevikh-vodoymakh-odeschini-narazi-naybilshi-vidkhilennya-vid-normi-moz

У поверхневих водоймах Одещини наразі фіксуються найбільші відхилення від норми - МОЗ

 • 1131611 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Найбільш суттєві відхилення від показників безпеки зараз спостерігаються у поверхневих водоймах в Одеській області. Ситуація доволі ризикована. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Найбільш суттєві відхилення від показників безпеки зараз спостерігаються в Одеській області. Це стосується показників по вірусологічним дослідженням, по мікробіологічним дослідженням, та по паразитологічним дослідженням", - сказав Кузін.

Тому він наголосив на тому, що зараз не потрібно користуватися водоймами в рекреаційних цілях й нагадав про заборону вилову риби.

"Насправді ситуація є доволі ризикована, тому ще раз закликаю не користуватися водоймами, не виловлювати рибу", - додав Кузін.

Доповнення

В Українському науковому центрі екології моря вважають, що для того, аби зафіксувати, які саме забруднювачі потрапили до Чорного моря через підрив Каховської ГЕС, потрібно вийти в море й відібрати проби. Наразі йдуть переговори з військовими.

Раніше українські екологи повідомляли, що принаймні рік українцям не рекомендується плавати в морі та ловити рибу поблизу Одеси через підрив російськими силами Каховської ГЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі