ukenru
u-polschi-viyavili-spalakh-koru-sered-khvorikh-ukrayinets

У Польщі виявили спалах кору, серед хворих - українець

 • 13121 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Польщі зафіксовано зростання захворювання на кір, один з хворих - громадянин України, де зафіксовано спалах цього захворювання. Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

Міністр охорони здоров'я країни Лукаш Шумовський повідомив, що "з 31 жовтня у центральній Польщі зареєстровано 17 випадків захворювання на кір, у тому числі дітей".

"Один з хворих - громадянин України, де, за офіційними даними, з початку року захворіли понад 35 тис. людей", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 70 дітей за тиждень захворіли на кір у Львівській області

На думку Шумовського, у Польщі ситуація з кором перебуває під контролем - кількість хворих не збільшується.

Завдяки високому рівню вакцинації від кору, як зазначається, країні не загрожує епідемія цього захворювання. Шумовський нагадав, що щеплення від кору, також як і низки інших захворювань, є у Польщі обов'язковою. 

"Глава відомства охорони здоров'я також підтвердив, що урядом обговорюється можливість введення обов'язкових щеплень від кору для громадян країн, які не є членами ЄС", - зазначає видання.

Як повідомляв УНН, за даними МОЗ, за черговий звітний тиждень на кір в Україні захворіли 1319 людей, а з початку року - понад 35 тисяч. З початку року від кору в Україні померли 15 осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я