u-polschi-pomer-ukrayinets-yakiy-namagavsya-pidpaliti-sebe-bilya-genkonsulstva-u-krakovi

У Польщі помер українець, який намагався підпалити себе біля генконсульства у Кракові

 • 733565 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Спеціалізована лікарня імені Ридигера у Кракові повідомила про смерть 62-річного українця, який підпалив себе біля черги до генконсульства України, пише УНН з посиланням на RMF24.

Цитата

“На жаль, незважаючи на зусилля лікарів-спеціалістів Малопольського опіково-пластичного центру, сьогодні вдень помер пацієнт, який 13 квітня потрапив у важкому стані до лікарні Ридирега внаслідок поранень після самопідпалу перед українським консульством”, - повідомила речниця лікарні Едита Пшибильська.

Деталі

В опіково-пластичному центрі чоловіку зробили операцію, але від самого початку його стан був критичний.
Прокуратура у Кракові розпочала слідство у справі за статтею про наражання особи на безпосередню небезпеку втрати життя чи тяжких тілесних ушкоджень.

Доповнення

Прессекретар Головного управління муніципальної поліції Кракова Пьотр Шпєх розповів, що чоловік, який стояв в черзі в консульство, у якийсь момент почав поводитися ірраціонально.

"Він почав вигукувати гасла українською мовою, після чого підпалив себе легкозаймистою речовиною і побіг", - повідомив Шпєх.

63-річний громадянин України "вигукував заклики повернутися на батьківщину та захищати країну від росіян". Свої слова він адресував "українським чоловікам, які зібралися перед консульством", пише видання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Португалії показали поліську вишиванку минулого століття

     • 1411583 переглядiв

    Польща повертає в Україну вантажівки із зерном та продуктами

     • 4183791 переглядiв