ukenru
u-nimechchini-zaareshtuvali-30-kartin-z-yakhti-rosiyskogo-oligarkha

У Німеччині заарештували 30 картин з яхти російського олігарха

 • 263656 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Поліція Німеччини конфіскувала 30 картин зі зборів російського олігарха Алішера Усманова. Загальна вартість картин оцінюється як мінімум у 5 млн євро.

Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung, передає УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, картини були частиною інтер'єру супер'яхти "Дільбар", що належала Усманову. Яхта восени 2021 року стала на капітальний ремонт у німецькому Гамбурзі. Картини з того часу зберігалися на складі компанії-експедитора.

Після нападу росії на Україну в лютому Алішер Усманов потрапив під санкції ЄС через тісний зв'язок з президентом країни-агресора. За законом він повинен був заявити про всі свої активи в Німеччині, включаючи художні цінності, але не зробив цього. Яхта "Дільбар" вартістю 600 млн доларів була заарештована німецькою владою в березні, зараз вона знаходиться в Бремені.

Раніше німецька поліція провела обшуки на кількох об'єктах нерухомості Алішера Усманова, у тому числі – на його віллі на озері Тегернзе в Баварії. Там було вилучено документи, а також чотири яйця фірми Фаберже. Точну їхню вартість встановити складно через рідкість, однак у 2007 році Ротшильдівське яйце, зроблене на початку минулого століття, було продано за 12,5 мільйона євро.

Усманов заперечував, що йому належать численні активи в Німеччині, включаючи яхту, витвори мистецтва та нерухомість. За словами олігарха, їх оформлено на фонди, які він не контролює.

Крім порушень санкційного режиму, Німеччина також підозрює Усманова у відмиванні грошей та несплаті податків на суму понад 500 млн євро.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти російських бізнесменів та компаній.

Українські Національні Новини

Новини Світу