u-nimechchini-regionalni-vibori-pokazali-padinnya-pidtrimki-partiyi-kantslera-sholtsa

У Німеччині на регіональних виборах консерватори обігнали партію канцлера Шольца

 • 532673 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. У Німеччині на регіональних виборах в Баварії та Гессені, де проживають близько 20 млн людей, перемогли консервативні партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) та Християнсько-демократичний союз (ХДС). Про це пише УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

У Баварії за ХСС, як повідомляється, проголосували 37% виборців. Це найгірший результат партії з 1950 року, проте його може бути достатньо для формування уряду, якщо партія вступить в коаліції з «Вільними виборцями», які набрали 15,8% голосів.

«Зелені» набирають у Баварії 14,4%, Соціально-демократична партія Німеччини, членом якої є і канцлер ФРН Олаф Шольц, - 8,4%. Правопопулістська «Альтернатива для Німеччини» набрала 14,6%.

У Гессені підтримка ХДС зросла, і вони заручилися підтримкою 34,6% виборців. «Зелені» набрали 14,8% голосів, що дещо менше, ніж на попередніх виборах.

Соціал-демократи, яких на вибори вела очільниця - федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер, отримали найгірший результат у своїй історії - 15,1% голосів.

Правопопулістська партія АдН набрала 18,4% голосів, що на 5% вище, ніж на попередніх виборах у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині критикують Шольца за відмову надати Україні Taurus

Conservatives have fed off discontent with Germany's federal government and brought home victories in state elections in Bavaria and Hesse.

But the far-right AfD party also makes big gains.

DW's @emilygordine is in Munich with more analysis: pic.twitter.com/O3atzKQhA5

— DW Politics (@dw_politics) October 8, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі