u-niderlandakh-zaareshtuvaly-3-osib-za-pidozroiu-v-ukhylenni-vid-sanktsii-proty-rf

У Нідерландах заарештували 3 осіб за підозрою в ухиленні від санкцій проти рф

 • 23632 переглядiв

Влада Нідерландів заарештувала трьох осіб, пов'язаних з міжнародною контрабандною мережею, яких звинувачують у порушенні європейських санкцій проти росії. Групу, до якої входили адміністратори зареєстрованої в Нідерландах компанії, підозрюють в експорті до росії технологій і лабораторного обладнання, що потенційно можуть бути використані у військових цілях.

Влада Нідерландів заарештувала трьох осіб в рамках багатонаціонального розслідування міжнародної контрабандної мережі, що, як стверджується, працювала задля обходу загальноєвропейських санкцій проти росії. Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

У вівторок Служба фіскальної інформації та розслідувань Нідерландів повідомила, що затримала трьох осіб з Дімена та Гааги, усі у віці близько п'ятдесяти років.

Зазначається, що арешти були проведені 9 січня. Рейди також відбулися в Естонії, Латвії, Німеччині та Канаді.

Двоє підозрюваних були адміністраторами зареєстрованої в Нідерландах компанії, створеної у 2017 році. Вона експортувала до росії "технологічне і лабораторне обладнання" з потенційно військовою метою,

- йдеться в заяві агентства Євроюст, яке допомагало координувати розслідування.

ЄС наклав на росію вже 12 пакетів санкцій після повномасштабного вторгнення рф в Україну у 2022 році. Але обмеження критикують за те, що вони залишають занадто багато лазівок.

Нагадаємо

Торік за рішенням нідерландської прокуратури 4 компанії мають сплатити штрафи на загальну суму 160 000 євро за сприяння у будівництві Кримського мосту через Керченську протоку. Крім того, 8 осіб отримали громадські роботи від 20 до 60 годин.

Продукцію понад 250 західних компаній було виявлено у зразках знищеної або трофейної російської зброї - Єрмак17.01.24, 15:26

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Середмістя Херсона під ударом армії рф - МВА

     • 24129 переглядiв