u-niderlandakh-oshtrafuvali-4-kompaniyi-ta-pokarali-gromadskimi-robotami-8-osib-prichetnikh-do-budivnitstva-krimskogo-mostu

У Нідерландах 8 осіб причетних до будівництва Кримського мосту притягнули до відповідальності

 • 486505 переглядiв

Цитата

"Вісім осіб виконуватимуть громадські роботи від 20 до 60 годин. Компанії мають сплатити штрафи на загальну суму 160 000 євро. При визначенні розміру штрафу прокуратура враховувала максимальний розмір штрафу за відповідний період, кількість кримінальних правопорушень, роки з моменту вчинення правопорушень, тяжкість правопорушень та період вчинення правопорушень. Допустивши порушення санкцій, одна компанія отримала вигоду від постачання заборонених товарів та послуг. Цю незаконно отриману вигоду в розмірі 71 330 євро вилучила прокуратура", – йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що протягом останніх років Генпрокуратура проводила розслідування щодо різних будівельних та інжинірингових компаній, які брали участь у будівництві Кримського мосту між Росією та Україною в період з 2014 по 2017 рік. Це розслідування завершено, наразі кримінальні справи щодо чотирьох компаній і восьми осіб закриті в позасудовому порядку.

Прокуратура звинувачує ці компанії та осіб у навмисному продажу деталей та наданні технічної допомоги для будівництва Кримського мосту.

У процесі розслідування прокуратура виявила ще кілька голландських компаній і приватних осіб, причетних до будівництва Кримського мосту. Протягом найближчих місяців їм висунуть звинувачення.

Загалом у Нідерландах ведеться понад 75 кримінальних розслідувань можливих порушень санкційного законодавства щодо Росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти 42 китайських компаній через військову підтримку росії

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    АРМА придбає військові облігації на понад 655 млн гривень

     • 370125 переглядiв

    На Харківщині відкрито рух ще одним модульним мостом

     • 537085 переглядiв