u-natsbanku-poiasnyly-odnu-iz-vymoh-mvf-shchodo-finansovoi-inkliuzii

У Нацбанку пояснили одну із вимог МВФ щодо фінансової інклюзії

 • 21354 переглядiв

Голова Національного банку України пояснив, що розширення доступу до фінансових послуг, включаючи реінтеграцію територій, ветеранів та вирішення проблем з міграційними потоками, є вимогою МВФ до України для отримання наступного траншу допомоги.

Згідно з вимогами МВФ до України, для отримання чергового траншу в короткі терміни має бути проведена фінансова інклюзія. Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний, в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Вперше МВФ в офіційному повідомленні за результатами місії згадує один із напрямків, які були предметом обговорення. Фінансова інклюзія - це вимога часу, вона напряму пов’язана із завданням яке вирішує уряд, НБУ та кожен із нас

- каже Пишний.

За його словами, фінансова інклюзія включає:

Реінтеграцію територій;реінтеграцію ветеранів;вирахуванні нової реальності, яка спричинена міграційним потоком населення.

Фінансова інклюзія - це те, що має максимально залучити українців до тих можливостей, які генерує сьогодні фінансова система та дати можливість отримати доступ до фінансових послуг, незалежно від того, де людина знаходиться

- додав він.

Пишний зазначив, що МВФ, НБУ та Світовий банк будуть проводити діагностику цього питання в дуже амбітні терміни.

Нагадаємо

Кошти в розмірі 2,2 мільярда доларів, виділені Україні МВФ, будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб і поповнення золотовалютних резервів Національного банку.

Україна і МВФ домовилися про четвертий перегляд програми фінансування на суму 15,6 мільярда доларів31.05.24, 22:31

Популярні

Новини по темі