u-moz-zaklikali-ne-vzhivati-vodu-z-krinits-ta-kaptazhiv-na-teritoriyakh-zatoplenikh-vnaslidok-pidrivu-rf-kakhovskoyi-ges

У МОЗ закликали не вживати воду з криниць та каптажів на територіях, затоплених внаслідок підриву рф Каховської ГЕС

 • 862577 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Вода в криницях та каптажах на територіях, затоплених внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС, є небезпечною. У МОЗ закликають не вживати воду з подібних джерел. Про це йдеться на сторінці у Telegram Міністерства охорони здоров'я України, пише УНН.

Деталі

У МОЗ закликали відмовитись від вживання води з криниць та каптажів, які знаходяться на територіях, що затоплені внаслідок підриву рф Каховської ГЕС.

Також у міністерстві дали поради, щодо використання води жителям затоплених територій.

  • Використовуйте для приготування їжі, господарських та гігієнічних потреб тільки безпечну воду. Безпечною може бути пляшкова або привозна питна вода, або та, що очищена спеціальними засобами.
  • Використовуйте також воду, яка постачається через централізовану систему водопостачання, – вона підлягає постійному моніторингу якості.
  • Пам’ятайте, кип’ятіння води і знезараження її спеціальними засобами (таблетками для очищення) не позбавляє її від хімічного забруднення.

У МОЗ додали, "якщо ви помітили у себе чи своїх близьких ознаки інфекційних захворювань, чи отруєння – терміново зверніться до лікаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні Каховської ГЕС могло бути багато небезпечних для здоров'я речовин: у МОЗ пояснили, як себе убезпечити

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі