ukenru
u-moz-pidtrimuyut-vidnovlennya-virobnitstva-ukrayinskikh-aparativ-shvl

У МОЗ підтримують відновлення виробництва українських апаратів ШВЛ

 • 20174 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я підтримують виробництво власних апаратів ШВЛ, оскільки під час епідемії та пандемії коронавірусу в них виникає потреба. Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

Відповідаючи на питання, що відбувається, щоб відновити виробництво українських апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легень - ред.), чи потрібно Україні власне виробництво таких апаратів, Ляшко зазначив: "Я підтримую виробництво будь-яких медичних виробів".

"Якщо це буде відновлюватися виробництво в Україні, оскільки вітчизняне виробництво - це гарантія успіху і гарантія наявності медвиробів і лікарських засобів, тому ми тільки "за". Головне, щоб все, що виготовлялося, було належної якості і забезпечувало ефективне надання медичної допомоги хворим українцям. Як ми зараз бачимо, є проблема на глобальному рівні під час пандемії, епідемії, досить тяжко зробити замовлення навіть при наявності ресурсів, це великі черги на обладнання", - зазначив він.

Нагадаємо, Кулеба звернувся до голови МЗС Нідерландів сприяти в закупівлі Україною апаратів ШВЛ.

Українські Національні Новини

Економіка