ukenru
u-lvovi-zaboronili-diyalnist-moskovskogo-patriarkhatu

У Львові заборонили діяльність московського патріархату

 • 106766 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. На сесії Львівської міської ради ухвалили рішення заборонити у Львові діяльність Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви "Група Догнала". Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага, передає УНН.

Цитата

"Діяльність цих структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, а враховуючи факти, які відбувалися на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви "Група Догнала", яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу, ми ухвалили відповідне рішення", – зазначив Ломага.

Нагадаємо

Собор Української православної церкви московського патріархату ухвалив рішення про повну самостійність та незалежність від РПЦ.

Українські Національні Новини

Суспільство