u-litvi-rozglyadayut-mozhlivist-zakrittya-kordonu-z-rf

У Литві розглядають можливість закриття кордону з рф

 • 683785 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. У Литві розглядають різні сценарії загроз з боку рф та готують відповідні контрзаходи. Серед них й повна зупинка трафіку на кордоні з Калінінградською областю. Про це повідомила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте в інтерв’ю LRT, пише УНН.

Деталі

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте повідомила, що після того, як закриють два КПП на кордоні з Білоруссю, влада країни продовжить готуватися до нових сценаріїв загроз. Серед мір безпеки розглядається, в тому числі закриття кордону із Калінінградською областю рф.

Цитата

"У нас була нарада з головою Служби охорони державного кордону Литви. Ми обговорили не тільки закриття кордону з Білоруссю, а й інші можливості, тобто закриття кордонів із рф", - наголосила міністр.

При цьому, Агне Білотайте зазначає, що наразі реальних загроз немає, але литовська влада готується до можливих провокацій з боку росії та білорусі.

"Якихось реальних загроз зараз немає, але ми бачимо, можливість певних ризиків, провокацій. Коли є такі сусіди - білоруський режим, російський режим, - загрози є, ми повинні з ними якось жити. Ми - частина НАТО і багато інвестуємо в нашу оборону, наше суспільство має відчувати, що буде кому надати допомогу"

16 серпня влада Литви прийняла рішення про закриття пунктів пропуску Тверячюс і Шумскас на кордоні з білоруссю. Рішення було прийнято у відповідь на зміни геополітичної ситуації та загрози національній безпеці. Це також допоможе запобігти контрабанді товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь почала військові навчання поблизу кордону з Литвою і Польщею - моніторинг

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Литві розглядають можливість закриття кордону з рф

     • 683785 переглядiв