u-kongresi-ssha-zaklikali-rosiyu-zupiniti-okupatsiyu-ukrayini

У Конгресі США закликали Росію зупинити окупацію України

 • 16351 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Конгресмени-демократи Марсі Каптур та Сендер Левін, а також конгресмени з Республіканської партії США Енді Гарріс, та Браян Фіцпатрік у своїй заяві закликали засудити агресивний напад Росії на Україну в Азові. Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

"Будучи співголовами групи підтримки України в Конгресі США, ми рішуче засуджуємо небезпечний військово-морський напад Росії на українські кораблі... Цей епізод, а також блокада Росією українських портів, викликає глибоке занепокоєння і є виявом російської агресії спрямованої на посилення кривавого тиску та незаконної окупації Криму", - повідомляється у виданні.

Конгресмени закликають Росію припинити обмеження доступу до портів України.

"Ми приєднуємося до міжнародної спільноти та союзників НАТО в рішучому підтвердженні того факту, що Крим та прибережні води належать Україні. Ми закликаємо владу Росії, відповідно до міжнародного права припинити будь-яке обмеження доступу до українських портів та Азовського моря. Росія мусить припинити криваву та несправедливу окупацію суверенної території України", - повідомили конгресмени.

Як повідомляв УНН, Польща включиться  у дії міжнародної спільноти, метою яких є завершення російсько-українського конфлікту. Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що Росія повинна звільнити українських моряків, а також повернути Україні захоплені кораблі.

Як інформував УНН, Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов у вівторок закликав  Росію і Україну до діалогу по ситуації навколо Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Конгресі США закликали Росію зупинити окупацію України

     • 16351 переглядiв

    В окупованому Криму арештували уже 12 українських моряків

     • 13436 переглядiв

    Бойовики заборонили в’їзд ОБСЄ до низки окупованих територій

     • 9971 переглядiв

    Україна отримає від Німеччини близько 85 млн євро фіндопомоги

     • 7632 переглядiв