u-kharkovi-vikrili-sche-odnogo-shanuvalnika-tak-zvanoyi-svo-prokuratura

У Харкові викрили ще одного шанувальника так званої “сво” — прокуратура

 • 981434 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. У Харкові викрили ще одного шанувальника так званої “сво”. За даними Харківської обласної прокуратури він поширював тези роспропаганди у соцмережах, передає УНН.

Цитата

“За даними слідства, харків’янин, маючи антиукраїнські погляди, поширював в інтернеті дописи на підтримку рф. Для цього він використовував заборонену в Україні соціальну мережу „Одноклассники“. ... Ці дописи мали на меті формування позитивного ставлення авдиторії до загарбницьких дій рф на території України та дискредитацію ЗСУ”, — зазначили у Харківській обласній прокуратурі.

Деталі

Тези роспропаганди поширював 55-річний мешканець Харкова. Зокрема, він репостив відео з групи, присвяченій так званим “офицерам новороссии”. У пропагандистських роликах, поширених підозрюваним, російських військових представляли як визволителів, що захищають “мирне населення”.

Герої цих відео транслювали тези кремлівської пропаганди про те, що Україна нібито “была и будет русской землей”, стверджували, що “натовцам эту землю не отдадут”, а також запевняли, що “русским солдатам и добровольцам понятно, за что умирать”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ встановила 15 колаборантів, які готують псевдовибори рф на Луганщині 

За фактом поширення антиукраїнських дописів йому оголосили підозру (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Поціновувачу роспропаганди загрожує від 5 до 8 років тюрми із конфіскацією майна або без такої.

Додатково

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділення відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстрілюють Харківщину, працює ППО - ОВА

     • 605814 переглядiв

    Мережа російських АЗС перешла в управління держави

     • 1029531 переглядiв

    Німецька поліція виставила рахунки екоактивістам

     • 757655 переглядiв