u-kanadi-cherez-lisovi-pozhezhi-evakuyuvali-20-000-zhiteliv-yellounayfa

У Канаді через лісові пожежі евакуювали 20 000 жителів Єллоунайфа

 • 835237 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Усі 20 000 жителів канадського міста Єллоунайфа були евакуйовані через загрозу лісових пожеж. На місці працюють пожежні бригади у повітрі і на землі. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Влада повідомляє, що вогонь просувається повільно, але він за 15 км на північний захід від міста і може досягти околиць до суботи, якщо не буде дощу.

Цитата

«Попереду дуже важкі дні – два дні з північно-західного до західно-північно-західного вітру в п’ятницю та суботу, що спрямує вогонь на Єллоунайф», – йдеться у заяві територіальної пожежної служби у Facebook.

У тихоокеанській провінції Британська Колумбія, яка цього року постраждала від надзвичайно сильних пожеж , чиновники попередили жителів підготуватися до екстремальних умов пожежі.

«Це погодне явище може стати найскладнішим за 24-48 годин літа з точки зору пожеж. Ми очікуємо значного зростання», — сказав журналістам директор служби пожежної безпеки Кліфф Чепмен. 

Доповнення 

У Єллоунайфі сотні людей вишикувалися в чергу біля місцевої середньої школи, чекаючи, коли їх доставлять в аеропорт для одного з п’яти евакуаційних рейсів, запланованих на четвер до сусідньої провінції Альберта.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо скликав у четвер засідання групи реагування на інциденти для обговорення пожеж. Група складається з високопосадовців і міністрів і збирається у разі кризи.

Міністр оборони Білл Блер сказав, що федеральний уряд уважно стежить за евакуацією та готовий швидко перевезти жителів повітрям, якщо наземні маршрути будуть перекриті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНа іспанському Тенеріфе спалахнула лісова пожежа: евакуйовано декілька сіл

Це найгірший сезон лісових пожеж у Канаді, по всій країні горить понад 1000 активних пожеж, у тому числі 265 у Північно-Західних територіях. Експерти кажуть, що зміна клімату загострила проблему лісових пожеж.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі Москви пролунали вибухи – ЗМІ

     • 2445912 переглядiв

    Байден готовий зустрітися із лідером КНДР – ЗМІ

     • 909227 переглядiв

    Міністр оборони Чехії натякнула на передачу Україні Мі-24

     • 4574531 переглядiв

    На Рівненщині оцифрували Острозьку Біблію 1581 року

     • 826673 переглядiв