u-gruziyi-zayavili-scho-yes-maye-vidati-chleniv-uryadu-chasiv-prezidentstva-saakashvili

У Грузії заявили, що ЄС має видати членів уряду часів президентства Саакашвілі

 • 2100312 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Євросоюз має видати Грузії членів уряду часів президентства Саакашвілі, які отримали притулок у Європі. Про це заявив голова парламенту Шалва Папуашвілі, передає УНН із посиланням на "Новости Грузия".

Деталі

Папуашвілі назвав імена двох екс-міністрів – Давида Кезарашвілі, який очолював Міноборони, та Зураба Адеїшвілі, колишнього міністра юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через корупцію: США вперше наклали санкції на високопоставлених діячів юстиції Грузії

Спікер парламенту назвав їх “катами”, які “організували в Грузії ГУЛАГ” і сказав, що захищаючи злочинців, влада країн ЄС ставить під загрозу безпеку грузинського народу.

“Виникають питання, з чим ми маємо справу, чому є ця політична заступництво і які політичні чи інші інтереси стоять за цією політичною заступництвом. Країни ЄС та політики, що заохочують Саакашвілі, – у боргу перед грузинським народом і поставили під загрозу безпеку грузинського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Гарібашвілі назвав "незрозумілими" претензії до грузинських суддів з боку США

Я думаю, що вони повинні сплатити цей борг…зокрема видачею Грузії Кезерашвілі, а також Зураба Адеїшвілі, що ховається в Україні", – заявив Папуашвілі.

При цьому він додав: "коли кати вільно пересуваються ЄС, це дискредитує сам ЄС".

Раніше

Високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель застеріг владу Грузії від остаточного ухвалення закону про “іноагентів”, що викликав масові протести. В Євросоюзі заявили, що прийняття Грузією закону про “іноагентів” суперечить цінностям і стандартам ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі