ukenru
u-frantsiyi-pislya-silnoyi-speki-ochikuyutsya-silni-shtormi-ta-dosch

У Франції після спеки очікуються сильні шторми та дощ

 • 153849 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. За даними офіційної метеорологічної служби Meteo France, у вівторок Францію накриють зливи та шторми після недавньої спеки, передає УНН.

Деталі

П'ять департаментів у південно-західному регіоні — Од, Аверон, Гар, Еро та Тарн — перебувають у стані "помаранчевого" рівня небезпеки через ризик грози. Штормові дощі також очікуються в Парижі та регіоні Іль-де-Франс, Верхній Франції, Окситанії, Овернь-Роне-Альпи та вночі у Прованс-Альпи-Лазурний берег.

«У південно-західному регіоні прогнозується бурхлива гроза, що супроводжуватиметься сильною електричною активністю, сильним градом і сильним скупченням опадів», — йдеться у прогнозі.

Така погода збережеться і середу, особливо на південному сході із сильними поривами вітру та сильним градом. В інших регіонах країни сильні дощі.

Що було раніше

До минулого тижня більша частина країни страждала від сильної спеки та високих температур, а також від посухи.

За словами експертів, грози в поєднанні з посухою і аномальною спекою, що триває, викликають побоювання з приводу повеней.

Оскільки верхній шар ґрунту висох через засуху, ймовірно, буде поглинено дуже мало води, і більша її частина буде стікати і осідати в низьких точках, що призведе до повеней.

Українські Національні Новини

Новини Світу