ukenru
u-frantsiyi-na-statuyu-svobodi-povisili-ukrayinskiy-prapor

У Франції на статую свободи повісили український прапор

 • 1212228 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. За ініціативи ратуші статую Свободи, що стоїть на в’їзді до міста Кольмар, одягнули у кольори українського прапора. Про це повідомляє УНН з посиланням на France Info.

Деталі

Копію Статуї Свободи на в’їзді до міста Кольмар одягли тканиною жовто-блакитного кольорів.

Рішення одягнути статую сьогодні вранці прийняв мер Кольмара. Ерік Страуман таким чином має намір продемонструвати солідарність свого міста з українським народом.

Статуя Свободи “Кольмарієн”, висотою 12 метрів із факелом (46 метрів без основи для її старшої сестри в Нью-Йорку), виготовлена ​​з композитного матеріалу, тонованого в масі, щоб надати їй вигляд патинованої міді.

Статуя була встановлена ​​в 2004 році, в рік відзначення сторіччя від дня смерті скульптора Огюста Бартольді, уродженця Кольмара і творця “Свободи, що просвічує світ” , встановленої в гавані Нью-Йорка.

Додамо

На Тижні моди у Мілані відбувся показ Джорджіо Армані, який пройшов у цілковитій тиші. Дизайнер прийняв рішення відмовитись від музичного супроводу на знак солідарності з Україною, яка продовжує боротися з повномасштабною агресією Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу