ukenru
u-finlyandiyi-znesut-ostannogo-lenina

У Фінляндії знесуть останнього Леніна

 • 104909 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У південному фінському місті Котка вирішили демонтувати останній у країні пам'ятник Леніну, пише УНН із посиланням на Yle.

Деталі

Повідомляться, що Котка отримав статую у подарунок у 1979 році, але протягом багатьох років вона була предметом інтенсивних суспільних дебатів, особливо після вторгнення росії в Україну у лютому поточного року.

Статуя кілька разів зазнавала актів вандалізму, а ще до вторгнення росії в Україну у лютому вона була предметом багаторічних інтенсивних дискусій на місцевому рівні.

У пропозиціях, поданих як до міської, так і до муніципальної ради, стверджувалося, що статую слід перенести до місцевого музею, оскільки пам'ятник ображає пам'ять людей, які загинули внаслідок радянських військових злочинів.

Музей Кюменлааксо, що знаходиться в Котці, попросив залишити статую на місці, але додати до п'єдесталу меморіальну дошку з описом її історії.

Музей також пропонував передати статую музею Леніна в Тампере, але ця пропозиція не була прийнята.

На засіданні міської ради у понеділок, 13 червня, 41 голосом проти 9 було ухвалено рішення про знесення пам'ятника Леніну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генічеську російські окупанти встановлюють пам'ятник Леніну

Українські Національні Новини

Новини Світу