u-derzhavnikh-shkolakh-frantsiyi-zaboronyat-nositi-musulmanskiy-odyag

У державних школах Франції заборонять носити мусульманський одяг

 • 879135 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Франція заборонить дітям носити абайю, широкі мантії у повну довжину, які носять деякі мусульманки, у державних школах. Про це заявив міністр освіти Франції габріель Атталь в неділю, пише Reuters, передає УНН.

Цитата 

"Я вирішив, що абайю більше не можна носити в школах", - заявив міністр освіти Габріель Аттал в інтерв'ю телеканалу TF1. “Коли ви заходите в клас, ви не зможете визначити релігію учнів, просто дивлячись на них”, — сказав він.

Деталі 

Франція, яка ввела сувору заборону на релігійні знаки в державних школах після того, як закони 19 століття усунули будь-який традиційний католицький вплив на державну освіту, намагається оновити керівні принципи, щоб мати справу зі зростаючою мусульманською меншиною.

У 2004 році уряд заборонив носити хустки в школах, а в 2010 році прийняв заборону на носіння паранджи в публічних місцях, що викликало гнів деяких членів її п’ятимільйонної мусульманської громади.

Захист секуляризму є об’єднуючим закликом у Франції, який резонує в усьому політичному спектрі, від лівих, які підтримують ліберальні цінності Просвітництва, до ультраправих виборців, які шукають оплот проти зростаючої ролі ісламу у французькому суспільстві.

Довідково 

Секуляризм - це ідеологічна течія, згідно якої держава та релігія повинні бути розділені у суспільному житті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції суд зобов’язав поновити на посаді 74-річного професора, якого звільнили через вік

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністри Ізраїлю та Лівії обговорили можливу співпрацю

     • 550840 переглядiв