u-chekhii-zapustyly-vyrobnytstvo-droniv-dlia-ukrainy--bilshist-pratsivnykiv-ukraintsi

У Чехії запустили виробництво дронів для України: більшість працівників - українці

 • 18919 переглядiв

У Чехії українсько-чеське підприємство запустило серійне виробництво розвідувальних безпілотників "Leleka-LR" та ударних безпілотників "Булава" для України, причому більшість його працівників - українці.

У Чехії компанія Ukrainian-Czech Company (UAC) запустила виробництво дронів для України. Йдеться про серійне виробництво розвідувальних дронів "Leleka-LR" та ударних "Булава". Про це повідомляє E15, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що UAC це філія приватної української компанії DeViRo, яка з 2014 року займається розробкою та виробництвом безпілотників військового типу.

Підприємство розташоване у чеському місті Колін, а його потужності надають змогу забезпечити постачання близько сотні розвідувальних та ударних безпілотників на рік.

Зараз постачання безпілотної техніки з Чехії в Україну є абсолютним пріоритетом. У майбутньому ми маємо намір отримати вирішальну частку центральноєвропейського ринку в категорії середніх безпілотників та постачати продукцію в збройні сили країн НАТО та інших держав

- каже представник компанії Штефан Фюле.

Наразі на виробництві працює близько 80 працівників. Переважна більшість з них - українці. Лише п’яту частину з усього персоналу складають чехи. За словами представників компанії, UAC збільшуватиме кількість працівників.

У компанії підкреслили, що торік у листопаді підприємство почало пробну експлуатацію, а вже у квітні - серійне виробництво. Він додав, що це буквально військове виробництво, а ексклюзивний замовник - Збройні сили України.

Варто зазначити, що виробництво дронів починається з виготовлення точної електроніки. Цілі електронні блоки, материнські плати збираються на потужностях компанії силами її спеціалістів. Таким чином підприємство збирає й оптичні модулі. За словами Буланта, інші операції включають литтям у форми, 3D-друк та обробку на верстатах фюзеляжів і крил безпілотників.

Видання додає, що дрон "Булава" може бути озброєний кумулятивним зарядом, який пробиває броню товщиною до 400 міліметрів, або осколково-розривним зарядом для ураження окопів або командних пунктів.

Нагадаємо

Україна та Чехія домовилися про подальші кроки для завершення підготовки двосторонньої безпекової угоди, яку лідери двох країн мають підписати найближчим часом.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі