ukenru
u-bundestagu-zavtra-vidbudutsya-slukhannya-schodo-rosiyskoyi-zagrozi-ukrayini

Завтра у Бундестагу проведуть слухання щодо безпеки навколо України

 • 20082 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У німецькому Бундестагу 27 січня відбудуться парламентські слухання щодо територіальної цілісності України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Деталі

"У четвер, 27 січня, у Бундестагу пройдуть — ініційовані нами — нові парламентські слухання "Забезпечити мир у Європі: Територіальну цілісність України не можна ставити під питання", — написав Мельник.

Посол додав, що "Берлін повинен накінець рішуче діяти, щоб запобігти новому російському вторгненню".

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових знаходяться на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика