ukenru
u-bilorusi-znovu-zatrimali-lidera-opozitsiynoyi-obyednanoyi-gromadyanskoyi-partiyi-ydut-masovi-obshuki-v-inshikh-partiytsiv

У білорусі знову затримали лідера опозиційної Об'єднаної громадянської партії: йдуть масові обшуки в інших партійців

 • 124414 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Сьогодні в мінську правоохоронні органи затримали лідера Об’єднаної громадянської партії (ОГП) Миколу Козлова, а також Оксану Алексєєву, яка є головою мінської міської організації. Про це повідомив політик та колишній голова ОГП Анатолій Лебедько в Facebook, передає УНН.

Цитата

«Для чергової зачистки опричники обрали День прийняття Акта проголошення незалежності. Затримано лідера ОГП Миколу Козлова. Розпочався наступ на останній організований острівець опору. Це війна!» - заявив він.

Деталі

Також, за його інформацією, о 7:00 у керівниці мінської міської організації Оксани Алексєєвої проходив обшук. Також біля її будинку помітили карету швидкої допомоги.

Довідка

Микола Козлов 17 років працював у карному розшуку, в нього було звання підполковник міліції. У 2008 році він охороняв виборчу дільницю та, таким чином, став свідком, як голова дільничної комісії Алевтина Гладка та заступник голови Олексій П'ятниця вкинули до скриньки для голосування пачки бюлетенів.

У свою чергу, Козлов написав про це рапорт начальству та повідомив у незалежну пресу. Начальство просило Козлова відкликати рапорт, щоб зам'яти справу, але він виявив принциповість. 

У 2012 році вступив до Об'єднаної громадянської партії, у липні 2016 року обраний заступником голови партії. Минулого року його звинуватили у «розголошенні даних» у кримінальній справі проти Координаційної ради. Його три місяці протримали в одиночній камері.

Доповнення 

Суд Ленінського району Мінська прийняв рішення про арешт лідера Об’єднаної громадянської партії (ОГП) білорусі Миколи Козлова на три місяці через, нібито, розголошення даних попереднього розслідування.

Українські Національні Новини

Новини Світу