u-bilomu-domi-vidreahuvaly-na-masovanu-ataka-rf-na-enerhetyku-ukrainy-zaklykaly-konhres-ukhvalyty-dopomohu-dlia-nadannia-bilshoi-kilkosti-ppo

У Білому домі відреагували на масовану атаку рф на енергетику України: закликали Конгрес ухвалити допомогу для надання більшої кількості ППО

 • 30174 переглядiв

росія здійснила чергову велику серію повітряних атак на енергетичну систему України, що змусило Білий дім терміново звернутися до Конгресу із закликом затвердити додаткове фінансування для надання Україні систем протиповітряної оборони для захисту її населення та критичної інфраструктури.

У Білому домі вкотре закликали Конгрес США ухвалити додаткове фінансування для України, аби Вашингтон зміг забезпечити Україну засобами протиповітряної оборони, вказавши, що масована атака рф на енергетичну систему України в ніч на 11 квітня стала ще одним "жахливим нагадуванням" про те, що потреба України критична. Про це на брифінгу у четвер, 11 квітня, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, пише УНН.

Деталі

"Уночі (у ніч на 11 квітня - ред.) росія здійснила ще одну велику серію повітряних атак на енергосистему України, оскільки володимир путін продовжує намагатися зламати дух українського народу та занурити їх у темряву", - сказала Жан-П'єр.

Вона додала, що росія завдала ударів по найбільшій електростанції в Київській області, а також по енергооб'єктах ще в п'яти областях України.

"Як заявив президент Зеленський останніми днями, Україні потрібно більше протиповітряної оборони та засобів перехоплення, щоб захистити свій народ і критичну інфраструктуру від російських ракет і безпілотних літальних апаратів, які поставляє Іран", - вказала речниця Білого дому.

"Очевидно, нам потрібно, щоб Палата представників - особливо республіканці, очевидно, але, щоб Палата представників - вжила термінових заходів для ухвалення двопартійного додаткового законопроекту про національну безпеку, щоб ми могли надіслати Україні більше протиповітряної оборони", - зазначила вона.

"І дозвольте мені виправитися. Насправді це Палата представників. Нам потрібен спікер - спікер, який винесе цей законопроект - у залу, тому що ми знаємо, що отримаємо переважну підтримку - республіканців і демократів, очевидно. Отже, нам потрібно побачити винесеним до зали цей законопроект, який був ухвалений переважною більшістю в Сенаті", - сказала Жан-П'єр.

"Удари в Україні за останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про те, що потреба України критична", - підсумувала речниця Білого дому.

Конгресмени продовжують активно обговорювати варіанти подальших дій щодо допомоги Україні - спікер Джонсон11.04.24, 09:49

Популярні

Новини по темі

В міноборони рф заявили про збиття вночі 5 дронів

 • 23915 переглядiв

На Миколаївщині вночі знищили "шахед" - ОВА

 • 21719 переглядiв

Удар рф по Миколаєву: кількість жертв зросла

 • 22737 переглядiв