u-berislavi-na-pidstupakh-do-kakhovskoyi-ges-fiksuyut-zbilshennya-kontsentratsiyi-rosiyskikh-viyskovikh

У Бериславі на підступах до Каховської ГЕС фіксують збільшення концентрації російських військових

 • 645959 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. У Бериславі, яке розташоване на підступах до Каховської ГЕС на Херсонщині, люди відзначають збільшення концентрації російських військових. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У Бериславі відзначають люди, що збільшилась концентрація військових. Берислав – це на підступах до греблі Каховської ГЕС. Там окупанти здебільшого ходять по дворах і вимагають у місцевих їжу та горілку», - розповів Хлань.

Доповнення

Представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомляв, що Каховська ГЕС не замінована настільки, щоб можна було здійснити підрив.

За даними ГУР МОУ, окупанти замінували її ще у квітні. У ГУР МОУ наголошували, що через швидку деокупацію правобережної частини Херсонської області росія свідомо готує теракти на цій території. У разі підриву дамби Каховської ГЕС під водою опиняться десятки українських населених пунктів, зокрема Херсон.

Мер Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі УНН розповів, що руйнування Каховської ГЕС матиме наслідком затоплення 80 населених пунктів та матиме негативний вплив на екологію.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що якщо росія підірве Каховську ГЕС, тимчасово окупований Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років, а може й назавжди.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вранці росіяни завдали п'ять ракетних ударів по Харківщині

     • 180705 переглядiв

    До Києва приїхав прем’єр-міністр Чехії

     • 194837 переглядiв

    Киянам повернуть воду за три-чотири години – Кличко

     • 431589 переглядiв

    Ворожий удар по Київщині: постраждало двоє людей

     • 353253 переглядiв