tsns-rosiyski-zagarbniki-prodovzhuyut-nezakonno-vivoziti-ditey-do-rf

ЦНС: російські загарбники продовжують незаконно вивозити дітей до рф

 • 429470 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Окупанти 8 червня незаконно вивезли 150 дітей зі Старобільського району Луганської області до оздоровчих баз відпочинку "Лесной" та "Сосенка" Прикубанського району Карачаєво-Черкеської республіки рф. З червня у цих закладах очікують на 750 дітей із тимчасово окупованої території Луганщини. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише УНН.

Також у Центрі національного спротиву зазначили, що водночас на тимчасово окупованих територіях проводять так звані медогляди дітей.

Цитата

"На всій території ТОТ окупанти проводять "поглиблені профілактичні медичні огляди" дітей. Даний підхід є одним з елементів комплексних заходів щодо вивезення українських дітей на територію рф. Адже ті діти, які нібито не проходять так званий медогляд – відправляються в рф "на лікування", - зазначили в ЦНС.

Деталі

Для здійснення схеми викрадення дітей уряд росії виділив близько 1,5 млрд рублів.

"Процес очолює міністерство охорони здоров’я рф за кураторства уповноваженої путіна з прав дітей марії львової-бєлової, якій 17 березня суд у Гаазі видав ордер на арешт", - додали в Центр національного спротиву.

В ЦНС говорять, що за фактичними даними, якісних медичних оглядів насправді не проводиться. Більша частина коштів розкрадається на різних рівнях, зокрема окупаційними адміністраціями та групами медиків, які прибувають з території рф для проведення "медоглядів". Ці заходи є лише профанацією та прикриттям для здійснення викрадення дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 488 дітей загинули в Україні внаслідок збройної агресії рф - Офіс Генерального прокурора

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі