tse-ye-krokom-vpered-zelenskyi-pro-dozvil-byty-po-rf-amerykanskoiu-zbroieiu

“Це є кроком вперед”: Зеленський про дозвіл бити по рф американською зброєю

 • 32912 переглядiв

Президент Зеленський привітав рішення адміністрації Байдена дозволити Україні використовувати американську зброю проти цілей в росії поблизу кордону в якості кроку вперед для захисту українців.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про послаблення адміністрацією президента США Джо Байдена давньої політики, яка забороняє Україні використовувати американську зброю проти цілей у росії, зазначивши, що це є кроком вперед для захисту українців. Про це Зеленський заявив під час пресконференції за підсумками саміту Україна – Північна Європа, передає УНН.

"У нас був меседж від американської сторони. Рано вранці сьогодні я отримав це повідомлення від моїх військових. Я не можу розказати вам деталей про це, я хочу побачити, що відбудеться на практиці, але те, що я бачу, то це, в будь-якому випадку, є кроком вперед до цілі, яку ми обговорювали раніше, щоб уможливити захист наших людей, людей, які живуть в населених пунктах біля кордону", - сказав Зеленський.

Нагадаємо

Адміністрація Байдена таємно дозволила Україні використовувати надану США зброю для нанесення ударів по території рф, що межує з Харківською областю з метою самооборони від ворожих атак.

Популярні

Новини по темі

Прем'єр Угорщини: "НАТО втягує нас у світову війну"

 • 20637 переглядiв

Нічна атака рф на Харків: знайдено тіло ще одного загиблого

 • 18199 переглядiв