tse-buv-by-variant-holova-mzs-nimechchyny-vidkryta-do-obminu-taurus-dlia-ozbroiennia-ukrainy

"Це був би варіант": голова МЗС Німеччини відкрита до обміну Taurus для озброєння України

 • 35853 переглядiв

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відкрита до пропозиції Великої Британії щодо надання Україні нових крилатих ракет, яка передбачає як варіант, що Німеччина передасть Великій Британії ракети Taurus в обмін на постачання Великою Британією Україні ракет Storm Shadow.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відкрита до пропозиції свого британського колеги Девіда Кемерона надати Україні нові крилаті ракети за допомогою кругового обміну, повідомляє німецьке видання Der Spiegel, пише УНН.

Вона зазначила, що такий круговий обмін уже відбувся з іншими матеріалами.

Круговий обмін був, так би мовити, німецьким винаходом. Це був би варіант. І ми це зробили деякий час тому з іншим матеріалом

– сказала голова МЗС ФРН Бербок у неділю ввечері в програмі ARD «Caren Miosga».

Доповнення

Як зазначає видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц уже вдавався до бартеру як непрямого варіанту військової допомоги на початку війни рф проти України, коли ще не хотів відправляти в Україну бойові танки Leopard 2.

В інтерв'ю Süddeutsche Zeitung Кемерон висловив намір "тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами, щоб допомогти Україні". Кемерон також вважає можливим круговий обмін, що може розвіяти хвилювання Шольца. Шольц відкидає поставку в Україну ракет Taurus з радіусом дії 500 кілометрів, оскільки побоюється, що це може втягнути Німеччину у війну.

"Ми готові розглянути всі варіанти, щоб досягти максимального ефекту для України", - сказав Кемерон, але він "не буде повідомляти жодних деталей і говорити нашим опонентам, що ми плануємо робити".

У круговому обміні Німеччина могла б передати Великій Британії крилаті ракети Taurus, а Лондон, своєю чергою, міг би поставити Україні нові ракети Storm Shadow. Зброя Storm Shadow і Taurus схожі за дизайном, але аж ніяк не ідентичні, вказує видання.

Популярні

Новини по темі

Намагався загасити сухостій : на Житомирщині загинув чоловік

 • 31445 переглядiв

Курс валют на 11 березня: гривня девальвувала на 5 копійок

 • 29440 переглядiв