tryvozhnyi-krok-helsinska-komisiia-pry-konhresi-ssha-vidreahuvala-na-rishennia-mvf-vidpravyty-misiiu-do-rf

"Тривожний крок": Гельсінська комісія при Конгресі США відреагувала на рішення МВФ відправити місію до рф

 • 18815 переглядiв

Гельсінська комісія при Конгресі США висловила занепокоєння щодо рішення МВФ відправити місію до росії.

У Гельсінській комісії, що діє при Конгресі США, висловили стурбованість щодо рішення МВФ відправити свою першу місію до росії з моменту вторгнення рф в Україну в 2022 році. Про це вони заявили на своїй сторінці в Х, передає УНН.

Деталі

"Рішення МВФ відправити свою першу місію до росії з моменту вторгнення в Україну в 2022 році є тривожним кроком для виправдання та нормалізації жорстокості росії. Ми повинні зосередитися на тому, щоб притягнути росію до відповідальності, а не вітати її назад у міжнародне співтовариство з розпростертими обіймами", - заявили у Гельсінській комісії, що діє при Конгресі США.

Раніше

Як повідомив у коментарі Reuters Олексій Можин, виконавчий директор МВФ в росії, Міжнародний валютний фонд цієї осені направить свою місію до москви. Остання така скеровувалася в рф у 2019 році, ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Україна занепокоєна повідомленнями про те, що Міжнародний валютний фонд планує відновити співпрацю з росією та направити місію до москви. МЗС закликало фінустанову ще більше ізолювати державу-агресора.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон і Шольц підтвердили підтримку України

     • 19502 переглядiв

    Зеленський: консенсусу щодо ударів по росії поки немає

     • 18649 переглядiв