treba-duzhe-dobre-dumati-persh-nizh-robiti-taki-zayavi-prezident-litvi-pro-slova-papi-rimskogo-schodo-velichi-rosiyi

"Треба дуже добре думати, перш ніж робити такі заяви" - президент Литви про слова Папи Римського щодо "величі" росії

 • 811854 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що нещодавні заяви Папи Римського Франциска про спадщину "великої росії" ображають багатьох людей і що він повинен бути більш виваженим, пише УНН з посиланням на LRT.

Цитата

"Це надзвичайно чутливе питання, і треба дуже добре думати, перш ніж робити такі заяви, тому що такі заяви ображають дуже багатьох людей, особливо людей, які проливають свою кров у безглуздій війні в Україні", - сказав президент Литви Гітанас Науседа.

"Папа є авторитетом у вірі, але це не означає, що він автоматично є авторитетом в історії. І іноді, можливо, історія росії або історія нашого регіону, нашого континенту може виглядати трохи інакше, ніж в Аргентині. Можливо, мої знання аргентинської історії також іноді можуть викликати певні суперечки", - додав президент Литви.

Доповнення

Міжнародне обурення викликала промова Папи Франциска перед молодими російськими католиками, у якій він вихваляв спадщину "великої росії".

Папа сказав молодим людям, які зібралися в католицькому храмі в санкт-петербурзі, що "ви - діти великої росії, великих святих, царів, Петра Великого, Катерини II, російського народу, російського народу великої культури і великої людяності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Ватикану про заяву щодо "величі" росії: "Папа не мав на думці звеличувати імперіалістичну логіку

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Поставки російського СПГ до Євросоюзу у серпні різко впали

     • 528385 переглядiв

    FAVBET сплатив у серпні понад 500 млн грн податків

     • 490796 переглядiв