tranzyt-nafty-lukoilu-cherez-ukrainu-u-yevrokomisii-ne-pobachyly-pidstav-dlia-zanepokoien

Транзит нафти "лукойлу" через Україну: у Єврокомісії не побачили підстав для занепокоєнь

 • 16272 переглядiв

Єврокомісія дослідила вплив українських санкцій проти "Лукойлу" і не виявила загроз для поставок нафти до Угорщини та Словаччини.

У Єврокомісії дослідили вплив запроваджених Україною санкцій проти російської компанії "Лукойл" і заявили, що не бачать підстав для занепокоєнь довкола поставок нафти Угорщині й Словаччині. Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс в коментарі Радіо Свобода, передає УНН.

Ми дослідили вплив санкцій України на російського постачальника енергоресурсів "Лукойл" і зібрали інформацію з усіх боків – Словаччини, Угорщини, а також України та Хорватії – щоб отримати повну та точну картину ситуації…Поставки сирої нафти через трубопровід Brotherhood тривають, і наразі немає проблеми з їхньою безпекою

– заявив Валдіс Домбровскіс.

Посадовець також розповів, що Єврокомісія отримала від української влади підтвердження, що транзит сирої нафти з Росії до Угорщини і Словаччини не зазнав впливу, оскільки "Лукойл" не є її власником.

"Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією та активно працюємо з зацікавленими державами-членами над альтернативними рішеннями, зокрема через Адріатичний трубопровід Janaf. У ширшому плані ми поновили наші заклики до держав-членів прискорити свої зусилля, щоб зменшити свою залежність від російського викопного палива", – вказав Домбровскіс.

Нагадаємо 

Словаччина та Угорщина заявили, що Україна припинила транзит нафти російського "лукойлу".

Словацький прем'єр Фіцо розкритикував санкції України проти "лукойлу".

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна та Індія погодили документи про співпрацю у 4 сферах

     • 15587 переглядiв

    Суд продовжив арешт судді Тандира до 21 жовтня

     • 8496 переглядiв

    В Instagram можна буде додати уривок пісні до профілю

     • 22567 переглядiв