transportnim-zasobam-iz-rosiyskimi-nomerami-zaboronyat-yizditi-latviyeyu

Транспортним засобам із російськими номерами заборонять їздити Латвією

 • 144882 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. З лютого 2024 року в Латвії заборонять їздити транспортним засобам з російськими номерами. Незареєстровані машини конфісковуватимуть та передаватимуть Україні для її підтримки у війні з рф. Про це повідомляє УНН із посиланням на портал Сейму Латвії.

Деталі

Сейм Латвії, у четвер 2 листопада, в остаточному читанні, ухвалив поправки до закону про дорожній рух, згідно якого забороняється перебування в країні автомобілів із російською реєстрацією.

Закон набуде чинності 15 листопада, нові норми наберуть чинності за три місяці, транспортні засоби з російськими номерами доведеться перереєструвати в Латвії не пізніше 14 лютого 2024 року.

В подальшому, транспортні засоби, зареєстровані в росії, матимуть право пересуватися територією Латвії тільки з метою транзиту - це необхідно зробити протягом 24 годин.

Додамо

Штраф від 750 до 2000 євро може бути застосований за несанкціоноване використання в дорожньому русі російського транспортного засобу, не зареєстрованого в Латвії.

Незареєстровані російські автомобілі, що їздять у Латвії, будуть конфісковані після 14 лютого 2024 року, також планується передати їх Україні, зазначає пресслужба Сейму Латвії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Латвії виступив за обмеження імпорту російського зерна до ЄС

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині перевізників забезпечили паливом на зиму

     • 128199 переглядiв

    Розширення – єдиний шлях до створення сильного ЄС – Кулеба

     • 129784 переглядiв

    росія випробовує на українцях нові ракети для С-400 - Рувін

     • 556944 переглядiв