ukenru
transhi-mvf-dopomozhut-zbilshiti-zolotovalyutni-rezervi-do-21-3-mlrd-dol-u-2017-rotsi-nbu

Транші МВФ допоможуть збільшити золотовалютні резерви до 21,3 млрд дол. у 2017 році - НБУ

 • 8439 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Наступні заплановані транші Міжнародного валютного фонду допоможуть збільшити золотовалютні резерви Національного банку України до 21,3 млрд дол. у 2017 році. Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає УНН.

"Разом із профіцитом зведеного платіжного балансу, отримання запланованих траншів за програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом дасть змогу збільшити міжнародні резерви на кінець 2017 року до 21,3 млрд дол. США та на кінець 2018 року - до 27,1 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

За даними регулятора, подальше накопичення резервів залишається важливим завданням для НБУ та уряду, враховуючи високі обсяги зовнішніх платежів за державним боргом з 2019 року.

"Ключовими ризиками для окресленого базового сценарію є зростання геополітичної турбулентності та її негативний вплив на світову економіку та Україну, а також ризик відходу від проведення виваженої фіскальної політики, зокрема підвищення соціальних стандартів більш суттєво, ніж узгоджується з досягненням цілей з інфляції", - додали у НБУ.

Українські Національні Новини

Економіка