ukenru
tramp-pogrozhuye-kitayu-naslidkami-cherez-koronavirus

Трамп погрожує Китаю наслідками через коронавірус

 • 29251 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Китайська влада має понести відповідальність, якщо з'ясується, що Пекін навмисно приховував факти про епідемію коронавірусу. Про це заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на брифінгу в Білому домі, повідомляє УНН з посиланням на AFP і DW.

Трамп припускає, що поширення небезпечного вірусу можна було зупинити в Китаї й запобігти пандемії, натомість "тепер весь світ страждає від цього". Він не уточнив, про які наслідки для Китаю йдеться.

Трамп додав, що іноді трапляються помилки, з якими нічого не вдієш, але якщо влада КНР зумисно приховувала інформацію, то це зовсім інша ситуація. "Це була помилка, яка вийшла з-під контролю, чи це було зроблено навмисно? Існує велика різниця між тим і іншим", заявив Трамп.

Президент США зазначив, що Китай проводить розслідування з цього приводу. Він додав, що Сполучені Штати теж досліджують це питання.

Раніше Трамп і члени його команди неодноразово закидали КНР брак інформації на початку спалаху коронавірусу в місті Ухань. Трамп також сумнівається в достовірності китайської статистики щодо кількості померлих у країні від хвороби COVID-19. Окрім того, президент США призупинив виплати внесків до Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він закидає ВООЗ, що вона не зробила достатньо для того, аби запобігти поширенню COVID-19, і має прокитайську позицію.

Китай оприлюднив 17 квітня скориговану статистику щодо кількості померлих від коронавірусу. З'ясувалося, що в місті Ухань, звідки поширився вірус, не зафіксували близько 1300 смертей. Таким чином, за уточненою статистикою, усього в КНР від коронавірусу померли понад 4630 людей.

Нагадаємо, найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 38903 особи, Італії – 23227 осіб, в Іспанії – 20639 і Франції - 19349. У Китаї загалом – 4636, за останню добу змін немає.

Українські Національні Новини

Новини Світу