tramp-mozhe-vidmovytysia-vid-vensa-na-koryst-nikki-heili-kolyshnii-radnyk-klintona

Трамп може відмовитися від Венса на користь Ніккі Гейлі - колишній радник Клінтона

 • 11895 переглядiв

Колишній радник Клінтона припускає, що Трамп може відмовитися від Венса на користь Ніккі Гейлі як кандидата у віце-президенти. Це може бути спробою залучити виборців, що не визначилися, хоча сам Трамп публічно підтримує Венса.

Колишній радник колишнього президента США Білла Клінтона передбачає, що колишній президент країни Дональд Трамп може виключити сенатора Джей Ді Венса зі свого віце-президентського вибору, повідомляє Newsweek, пише УНН.

Деталі

Чутки про те, що Трамп страждає від "докору сумління покупця" після вибору Венса своїм напарником на виборах 2024 року, поширилися після того, як президент США Джо Байден вийшов з гонки і підтримав віцепрезидента країни Камалу Гарріс як ймовірного кандидата в президенти від Демократичної партії.

Хоча Трамп публічно наполягав на тому, що він задоволений Венсом, заявивши, що сенатор "робить фантастичну роботу" і був "дуже добре прийнятий" громадськістю, під час інтерв'ю Fox News у четвер, зберігаються побоювання щодо того, чим може сенатор від Огайо для республіканців у листопаді.

Трамп оголосив Джей Ді Венса своїм кандидатом на посаду віце-президента США15.07.24, 22:45

Пол Бегала, який був радником Білого дому та головним стратегом під час успішної кампанії Клінтона у 1992 році, припустив під час виступу на CNN у четвер увечері, що Трамп може вирішити відмовитися від Венса на користь колишнього посла ООН Ніккі Гейлі.

Бегала сказав, що Гейлі "веде кампанію" за місце віцепрезидента і що демократи вже "створили прецедент", змінивши свій список.

"Існує ненульовий шанс, що республіканці знімуть свого кандидата у віце-президенти", - сказав Бегала.

Бегала продовжив розмірковувати про те, "які б у нас були перегони", якби Трамп вибрав Гейлі замість Венса, стверджуючи, що вона буде "мостом" до потенційних виборців, що ще не визначилися, бажаним обома партіями.

"У Трампа не дуже з довгими відносинами, - підсумував Бегала. - І він не збирається залишатися з Джей Ді".

У відповідь на прохання Newsweek прокоментувати прогноз Бегали представник кампанії Трампа/Венса Стівен Ченг сказав, що "є причина, через яку Пол Белуга (по цитаті) більше не отримує плату за свої політичні поради".

Хоча Гейлі може бути більш привабливою для виборців, що не визначилися, ніж Венс, видання зазначає, що її статус останньої республіканки, яка виступила проти Трампа на праймеріз, коли колишній президент часто називав її "пташиними мізками", може зробити цей сценарій малоймовірним.

Гейлі підтримала Трампа минулого тижня на Республіканському національному з'їзді. Однак вона попередила республіканців під час передвиборчої кампанії на початку цього року, що якщо Трамп стане кандидатом від Республіканської партії, то це призведе до перемоги демократів у листопаді. У травні Трамп сказав, що Гейлі "не розглядається" як його кандидат на посаду віцепрезидента.

Джей Ді Венс офіційно став кандидатом у віце-президенти США від Трампа18.07.24, 11:44

Рішення Трампа вибрати Венса своїм напарником, про яке було оголошено менш ніж через 48 годин після того, як колишній президент пережив замах, викликало побоювання щодо привабливості республіканського списку для жінок після рішення Байдена вийти з перегонів, зазначає видання.

Венс зіткнувся з негативною реакцією через те, що раніше висловив підтримку національній забороні абортів. Сенатор від Огайо та Трамп, який часто хвалиться призначенням суддів Верховного суду, які скасували справу Роу проти Вейда, намагалися пом'якшити свою риторику про аборти перед виборами, пише видання.

Сенатор також одного разу припустив, що країною управляють "бездітні кошатниці, які нещасні через своє власне життя", - коментар, який з того часу засудили жінки на обох кінцях політичного спектру, зауважує видання.

Кандидат у віцепрезиденти США від Трампа: що Джей Ді Венс говорив про Україну16.07.24, 10:25

Популярні

Новини по темі