systemy-patriot-ta-eskadryli-vynyshchuvachiv-zelenskyi-rozpoviv-shcho-peredbachaie-bezpekova-uhoda-z-ssha

Системи Patriot та ескадрильї винищувачів: Зеленський розповів, що передбачає безпекова угода з США

 • 32923 переглядiв

Президент Зеленський запевнив, що безпекова угода зі США містить положення про озброєння українських сил, зокрема системи Patriot, ескадрильї бойових літаків типу F-16, постачання зброї, спільне виробництво та зміцнення оборонної промисловості.

Президента України Володимир Зеленський запевнив, що безпекова угода, підписана зі США на полях саміту G7, має гарні положення щодо озброєння ЗСУ. Про це глава держави заявив на брифінгу з лідером Білого дому, передає УНН.

Деталі 

Угода має гарні положення щодо нашої оборони. Дуже конкретно по системах Patriot, дуже конкретно по постачанні бойових ескадрилей Україні. І я не помилився, у множині, ескадрилей, які включають, але не обмежуються F-16. Ми працювали довгий час задля цього

- заявив президент. 

За його словами, в угоді також  детально прописано постачання необхідної зброї, її спільне виробництво, зміцнення оборонної промисловості наших країн шляхом кооперації. 

Не відправкою американських військ: Байден розповів, чим США допоможуть Україні13.06.24, 22:07 • [views_13927]

Це забезпечить не тільки безпеку, але й нові хороші робочі місця для українців та американців

- підкреслив президент України.

Нагадаємо

Президенти України та США - Володимир Зеленський та Джо Байден - на полях саміту G7 офіційно підписали угоду про безпеку.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі