ukenru
svyaschennosluzhitelya-areshtuvali-za-torgivlyu-pereroblenoyu-zbroyeyu

Священнослужителя арештували за торгівлю переробленою зброєю

 • 10410 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Суд у Львові заарештував священнослужителя через торгівлю переробленою зброєю. Про це повідомляє УНН із посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

"У середу, 8 липня, 48-річного священнослужителя, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, що чоловік купував стартові та шумові пістолети та у власному помешканні, в якому організував зброярню, перероблював їх на бойові. Далі підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили різного виду зброю, набої до неї, вибухові пристрої, йдеться у повідомленні.

Так, слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

"Сьогодні, 10 липня, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. За скоєне 48-річному чоловікові може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - повідомили у поліції, додатково проінформувавши, що таке рішення ухвалив Галицький районний суд у Львові.

Нагадаємо, СБУ цього року вилучила з незаконного обігу 207 одиниць вогнепальної зброї, 159 кг вибухових речовин та 45 тисяч боєприпасів - вилученого арсеналу достатньо, щоб озброїти дві роти військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП