sud-u-haazi-sohodni-pochne-slukhannia-za-pozovom-ukrainy-proty-rf-shchodo-porushennia-morskoho-prava

У Гаазі сьогодні розпочинаються слухання за позовом України проти рф щодо порушення морського права

 • 13568 переглядiв

Слухання ініційованого Україною арбітражного провадження проти російської федерації відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, стартує 23 вересня у Постійній палаті третейського суду, повідомили у ППТС, пише УНН.

Деталі

"Слухання в арбітражі щодо прав прибережних держав у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, ініційоване Україною проти російської федерації, розпочнеться 23 вересня 2024 року", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, слухання буде присвячено розгляду суті справи та питанням юрисдикції та прийнятності, що залишилися, і проходитиме в Залі адміністративної ради в місці знаходження Постійної палати третейського суду, у Палаці миру в Гаазі (Нідерланди).

Доповнення

14 вересня 2016 року Україна повідомила, що ініціювала арбітражне провадження проти російської федерації відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Популярні

Новини по темі

Уже 16 постраждалих внаслідок нічної атаки росіян на Запоріжжя

 • 14961 переглядiв

Туман і до 27° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 16667 переглядiв