stoltenberh-zaklykav-pekin-prypynyty-pidtrymku-viiny-rf-kytai-ne-mozhe-prodovzhuvaty-pidzhyvliuvaty-konflikt-bez-vplyvu-na-svoi-interesy

Столтенберг закликав Пекін припинити підтримку війни рф: Китай не може продовжувати підживлювати конфлікт без впливу на свої інтереси

 • 17806 переглядiв

Генсек НАТО звинуватив Китай у наданні матеріалів подвійного призначення для російської оборонної промисловості. Він закликав Пекін припинити підтримку "незаконної війни" рф, щоб не зашкодити своїм інтересам.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю знову закликав Китай припинити підтримувати незаконну війну росії проти України, вказавши, що Пекін не може продовжувати підживлювати конфлікт без впливу на його інтереси та репутацію, пише УНН.

Деталі

"Іран і Північна Корея надають безпілотники, боєприпаси тощо. І Китай став вирішальним чинником у війні росії проти України. Завдяки своєму партнерству без обмежень та підтримки російської оборонно-промислової бази. Це включає передачу матеріалів подвійного призначення, таких як зброя, компоненти, обладнання та сировина", - вказав Генсек НАТО на пресконференції з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре у Норвегії.

"Я закликаю Китай припинити підтримку незаконної війни росії. Китай не може продовжувати підживлювати найбільший військовий конфлікт у Європі, щоб це не вплинуло на інтереси та репутацію Пекіна", - сказав Столтенберг.

Китай назвав "незаконними та односторонніми" санкції США через війну в Україні27.08.24, 11:29

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі