ssha-zavdaly-novoho-udaru-po-yemenu

США завдали нового удару по Ємену

 • 33867 переглядiв

Американські військові завдали повітряного удару по Ємену 27 січня, націлившись на протикорабельну ракету Хуті, яка була готова до запуску і становила загрозу для комерційних суден і кораблів ВМС США в регіоні Червоного моря.

Американські війська завдали удару по Ємену. США вдарили по протикорабельній ракеті хуситів. Про це повідомило Центральне командування ЗС США, передає УНН.

Деталі

27 січня, близько 03:45 за часом Сани сили CENTCOM завдали удару протикорабельної ракети хуситів, спрямованої у бік Червоного моря і готової до запуску

йдеться в повідомленні командування США.

За даними CENTCOM, американські військові вважали, що ракета хуситів несе загрозу для торговельних суден і кораблів ВМС США в регіоні.

Доповнення

Хусити, які контролюють найбільш густонаселені частини Ємену, стверджують, що їхні напади на комерційні судна спрямовані на підтримку палестинців у війні Ізраїлю в Газі. Їхні напади порушили глобальне судноплавство та розпалили побоювання глобальної інфляції. Вони також посилили стурбованість тим, що наслідки війни Ізраїлю та ХАМАСу можуть дестабілізувати Близький Схід.

Bloomberg: У Червоному морі внаслідок ракетної атаки хуситів загорівся нафтовий танкер з російським паливом27.01.24, 00:29

Популярні

Новини по темі

США завдали нового удару по Ємену

 • 33867 переглядiв

США схвалили продаж F-16 Туреччині

 • 31340 переглядiв

На Марсі знайшли залишки стародавнього озера

 • 91747 переглядiв

В Україні на чверть зросла кількість ДТП – поліція

 • 32853 переглядiв