ukenru
ssha-zaklikaye-rosiyu-negayno-zvilniti-ukrayinskikh-politvyazniv

США закликає Росію негайно звільнити українських політв’язнів

 • 11664 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Російська Федерація повинна негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів. Про це йдеться у заяві Посольства США в Україні у соцмережі Twitter, передає УНН.

"Росія все ще арештовує кримських татар і продовжує терміни ув'язнення тих, кого переслідують за політичними мотивами, при цьому не надаючи ув'язненим належне базове медичне забезпечення в умовах COVID-19. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів", - сказано у заяві.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України повідомило, що стурбоване загрозою здоров’ю незаконно утримуваного Росією громадянина України Сервера Мустафаєва і наполягає на негайному проведенні його медичного обстеження в спеціалізованому медичному закладі, у тому числі з метою виключення можливості його зараження короновірусною інфекцією COVID-19 та забезпеченні кваліфікованою лікарською допомогою в умовах місця несвободи. 

Russia continues to arrest Crimean Tatars & extend detentions of those facing politically motivated prosecution, even as it fails to adequately provide basic medical care for the imprisoned in the face of COVID-19. We urge to release all political prisoners immediately.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) March 24, 2020

Українські Національні Новини

Політика