ssha-ta-velika-britaniya-dodali-do-sanktsiynogo-spisku-sche-11-kiberzlochintsiv-rosiyan

США та Велика Британія додали до санкційного списку ще 11 кіберзлочинців-росіян

 • 326741 переглядiв

КИЇВ. 8 веренся. УНН. У четвер Сполучені Штати в координації з Великою Британією наклали санкції на одинадцять осіб, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot. Про це повідомляє Мінфін США, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що росія давно є безпечним притулком для кіберзлочинців, зокрема групи Trickbot. 

Поповнило список підсанкційних осіб Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC). Міністерство юстиції США (DOJ) водночас відкрило звинувачення проти дев’яти осіб у зв’язку зі зловмисним програмним забезпеченням Trickbot і програмами-вимагачами Conti, включаючи сім осіб, визначених у четверг.

Під санкції підпали ключові особи, які залучені до управління та закупівель для групи Trickbot, яка має зв’язки з російськими спецслужбами та націлена на уряд США та американські компанії, включаючи лікарні. Під час пандемії COVID-19 група Trickbot націлилася на багатьох постачальників критичної інфраструктури та медичних послуг у Сполучених Штатах.

Цитата 

«Сполучені Штати рішучі в наших зусиллях боротися з програмами-вимагачами та реагувати на збої в нашій критично важливій інфраструктурі», — сказав заступник міністра фінансів Браян Е. Нельсон. «У тісній координації з нашими британськими партнерами Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати наші колективні інструменти та органи влади для боротьби з цією зловмисною кіберактивністю».

Нагадаємо

Державний секретар Ентоні Блінкен оголосив, що з нового пакету допомоги України вартістю понад один мільярд доларів, 5,4 мільйона доларів надійдуть з конфіскованих активів російських олігархів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща придбає у ЄС 155-міліметрові снаряди для України - ЗМІ

     • 315802 переглядiв

    Ще одна пожежа у москві: горить склад

     • 638959 переглядiв

    За добу відбулося 34 бойових зіткнення на фронті – Генштаб

     • 293170 переглядiв