spozhyvannia-elektryky-dosiahaie-piku-na-tli-speky-hrafikiv-vidkliuchen-pobilshaie-pislia-16-hodyny-ukrenerho

Споживання електрики досягає піку на тлі спеки, графіків відключень побільшає після 16 години - Укренерго

 • 23066 переглядiв

Через аномальну спеку в Україні та Європі споживання електроенергії досягло піку, перевищивши потужність українських електростанцій, що призвело до планових відключень протягом дня та більшої кількості графіків відключень, починаючи з 16:00, а також до скорочення імпорту електроенергії з сусідніх країн, які також постраждали від спеки.

Споживання електроенергії через спеку досягло максимуму, графіки відключень діють протягом всієї доби, і з 16 години їх буде більше. Імпорту електроенергії буде менше, адже спека вплинула на споживання і в сусідніх країнах. Про це повідомили у НЕК "Укренерго" у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні, 15 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття. Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги", - ідеться у повідомленні.

Аварійна допомога

Як повідомляється, у неділю, 14 липня, з 01:00 до 07:00, для зменшення обсягу дефіциту "Укренерго" залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Вчора з 11:00 до 18:00 українська енергосистема приймала надлишки з енергосистеми Польщі. Сьогодні вночі польська енергосистема також здійснювала аварійне постачання електроенергії в енергосистему України.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 25 126 МВт-год, з максимальною потужністю 1336 МВт. Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту зменшився. Експорт не відбувається і не передбачається.

Відключення світла

На ранок залишаються знеструмленими 495 населених пунктів.

Через аномальну спеку: на ранок знеструмлені 446 населених пунктів в Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Негода залишила без світла 446 населених пунктів у 6 областях15.07.24, 08:19

Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Закарпатській, Житомирській областях. 

Популярні

Новини по темі

Вночі та зранку росіяни 7 разів обстріляли Сумщину

 • 23646 переглядiв

Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

 • 20898 переглядiв