spolucheni-shtati-prodovzhili-sanktsiyi-proti-bilorusi

Сполучені Штати продовжили санкції проти білорусі

 • 1020341 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. США ще на рік продовжили санкції проти білорусі, пише УНН з посиланням на заяву Білого дому.

Деталі

У заяві йдеться, що розділ Національного закону про надзвичайні ситуації передбачає автоматичне припинення національного надзвичайного стану [санції проти білорусі - Ред.], якщо протягом 90 днів до річної дати його оголошення президент не опублікує у Федеральному реєстрі та не передасть до Конгресу повідомлення про те, що надзвичайний стан буде діяти після дати річниці.

"Відповідно до цього положення я надіслав до Федерального реєстру повідомлення про надзвичайний стан у білорусі, оголошений Указом 13405 від 16 червня 2006 року, який було розширено в Указі 14038 від 9 серпня 2021 року має діяти після 16 червня 2023 року", - йдеться в заяві Президента США.

Там також зазначається, що причиною продовження санкцій є те, що шкідлива діяльність білоруського режиму становить загрозу національній безпеці США.

"Дії та політика деяких членів уряду білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність білоруського режиму та тривалі зловживання продовжують становити незвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів. Тому я вирішив, що необхідно продовжити надзвичайний стан, оголошений виконавчим указом 13405 щодо білорусі", - підкреслив Байден.

Нагадаємо

Уряд Великої Британії ввів нові санкції проти білорусі, спрямовані проти експорту та інтернет-пропаганди, у зв'язку з підтримкою мінськом вторгнення росії в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сполучені Штати продовжили санкції проти білорусі

     • 1020341 переглядiв

    В ОП закликають не ігнорувати тривогу

     • 921931 переглядiв

    Український біженець виграв 500 тисяч євро в бельгійську лотерею

     • 2819522 переглядiв