spacex-zapustyla-pershu-seriiu-suputnykiv-z-mozhlyvistiu-priamoho-dostupu-do-stilnykovoho-zviazku

SpaceX запустила першу серію супутників з можливістю прямого доступу до стільникового зв'язку

 • 69706 переглядiв

SpaceX запустила супутники Starlink для прямого телефонного зв'язку зі смартфонами. Спочатку послуга буде надаватися за допомогою текстових повідомлень.

SpaceX запустила ракету Falcon 9 з першим набором супутників Starlink, які можуть передавати телефонні сигнали з космосу безпосередньо на смартфони. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Американський оператор бездротового зв'язку використовуватиме супутники Starlink, що належать компанії SpaceX Ілона Маска, щоб надати мобільним користувачам доступ до мережі в деяких частинах Сполучених Штатів.

Ракета SpaceX Falcon Heavy запустила секретний космічний літак X-37B для Космічних сил США після затримок29.12.23, 14:24

Інші провайдери бездротового зв'язку в усьому світі, зокрема японська KDDI, австралійська Optus, новозеландська One NZ, канадська Rogers, співпрацюватимуть зі SpaceX для запуску технології прямого зв'язку.

За даними телекомунікаційної компанії T-Mobile, послуга прямого зв'язку спочатку почнеться з обміну текстовими повідомленнями, а найближчими роками підуть можливості передавання аудіо та інших даних.

Ілон Маск закликав людство заселяти Місяць і Марс18.12.23, 06:28

Анастасія Рябоконь

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    В Уельсі розкопали загадкове середньовічне кладовище

     • 53556 переглядiв

    На південному сході Туреччини випало до 6 метрів снігу

     • 51651 переглядiв