ukenru
sotsial-demokrati-nimechchini-nazvala-imena-svoyikh-ministriv-u-maybutnomu-uryadi

Соціал-демократи Німеччини назвала імена своїх міністрів у майбутньому уряді

 • 10215 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У Соціал-демократичній партії Німеччини 9 березня визначилися з кандидатами на посади міністрів у новому коаліційному уряді. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Перелік кандидатів на шість міністерських портфелів оголосили голова фракції СДПН у Бундестазі Андреа Налес та тимчасовий виконувач обов'язків голови партії Олаф Шольц. Останній, як і очікувалося, має очолити міністерство фінансів. Заступника керівника фракції СДПН Губертуса Гайля висувають на посаду міністра праці й соціальних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування з переобрання Ангели Меркель на пост канцлера Німеччини може відбутися 14 березня

Катаріна Барлі, яка донедавна очолювала Міністерство у справах сім'ї, має стати міністром юстиції. На посаду міністра захисту довкілля висувають генерального секретаря СДПН у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія Свенью Шульце.

Наймолодшою міністеркою в новому німецькому уряді має стати 39-річна Франціска Гіффей, яка донині була районною бургомістеркою в Берліні. Її планують висунути на посаду міністра у справах сім'ї.

Як раніше повідомляв УНН, 8 березня стало відомо, що член СДПН, міністр юстиції у попередньому уряді Гайко Маас очолить міністерство закордонних справ замість іншого соціал-демократа - Зіґмара Ґабріеля. Останній висловив у розмові з журналістами переконання, що Маас, якщо він справді має стати його наступником, зможе “блискуче” впоратися з керівництвом зовнішньополітичним відомством, передає інформагенція dpa.

Українські Національні Новини

Політика