ukenru
sot-ne-rozglyadatime-zayavku-bilorusi-na-vstup-cherez-yiyi-spivuchast-u-viyni-z-ukrayinoyu

СОТ не розглядатиме заявку білорусі на вступ через її співучасть у війні з Україною

 • 121859 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Сполучені Штати, Європейський союз і в основному західні союзники заблокували заявку білорусі на вступ до Світової організації торгівлі, заявивши, що її співучасть у російському вторгненні в Україну робить її непридатною для членства в глобальній торговельній групі, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Торгова група в четвер заявила, що рішуче засуджує неспровоковану військову агресію росії проти України, яку підтримує білорусь.

"Ми засуджуємо білорусь за співучасть в російській агресії, що несумісне з цінностями і принципами СОТ і справедливого правового порядку", — йдеться в заяві.

"З цих причин ми дійшли висновку, що білорусь непридатна для членства у СОТ. Ми не будемо далі розглядати її заявку на вступ", - заявили в організації.

До складу Групи входять Албанія, Австралія, Велика Британія, Канада, Ісландія, Японія, Чорногорія, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Південна Корея та Україна.

Раніше

Як писав УНН, за даними українського Генштабу, продовжує зберігатися ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил білорусі в російській агресії проти України. Поблизу українського кордону знаходяться до чотирьох батальйонних тактичних груп зі складу зс білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу